poulssons-kvarter

Bli kjent med Fornebu

Et lite steinkast unna Oslo finner vi Fornebu. Plassen som tidligere kun var kjent som hele Norges flyplass. Nå derimot, har det vokst frem en urban by på det naturnære området. Og på plasser som er under stadig utvikling, finnes det noe for enhver!

Til den naturglade 

Mange flytter ut av sentrum for å komme nærmere naturen, og heldigvis trenger du ikke å reise særlig langt. På Fornebu finner du mange parker, stier og turområder. Start turen på Fornebu S og gå kyststien. Her får du bølgeskvulp fra den ene siden og skjønn, grønn natur fra den andre. Eller ta søndagsturen til Nansenparken. Pakk sekken med litt niste, og ta en flott spasertur i den store parken med et flust av stier og store grønne plener.

Til badenymfen

Det er ikke bare fine naturopplevelser på land, Fornebu kan tilby. Her er du også omringet av sjøen. Fornebukysten har mange fine strender, med endeløse muligheter for å ta seg en dukkert. Storøyodden med grillområder ogp iknikbord, Hundsund med store grøntområder eller lune Fornebubukta. For å nevne noen.Hvis været likevel ikke står til, og det heller frister å bade under tak, kan man ta turen til Hundsund bad.


Til den kulturinteresserte 

Eller er du kanskje en av de som liker å bruke sansene dine og nyte kunst og kultur? For kunstglade sjeler finnes det en rekke ting å oppdage på Fornebu. På Flytårnet finner du gallerier, kunstbutikk, kafé, vinbar, en liten scene/eventlokale, rammeverksted, bilmuseum, historisk museum, ulike verksteder, vintage og retro møbelforretning, og ca. 100 utøvende kunstnere. Ellers er Skanskas gjenvinningsanlegg verdt å få med seg, der en 160 meter lang støv- og støyskjerm av containere har blitt dekorert av kunstneren Kjell Varvin. Det er også kort vei til både Nordens ledende museum på modernisme og samtidskunst, Henie Onstad. Til slutt må den utendørs skulpturparken på Fornebuporten nevnes. Her finnes den største samlingen av keramiske arbeider i Skandinavia i dag.

Til den rastløse 

Er du av den mer rastløse typen, finnes det mange aktiviteter her i tillegg til turmulighetene. Både for store og små. For den idrettsglade er både Snarøya- og Stabekk tennisklubb, samt Ballerud golf, i nærheten. Det er gode shoppingmuligheter på både Fornebu S og CC Vest. Og så må jo Telenor Arena nevnes, hvor du finner Norges største arrangementer innen kultur, musikk, sport og messer.

Til den matglade 

Etter en lang dag med aktiviteter frister det nok med litt mat i magen, og her har du mange muligheter. En favoritt er Sjøflyhavna Kro, en retroperle med utsikt over den gamle sjøflyhavna og Oslofjorden. I tillegg finner du et bredt utvalg av både kaféer og restauranter rundt i området.